temp
temp
temp
temp
temp
temp

Vocaal Ensemble Ex Arte

Dynamisch, veelzijdig, enthousiast, ambitieus, gezellig.

Muzikaal onderlegd, geschoold maar merendeels amateur.

Goed in oude muziek, maar zet steeds vaker met succes  ook moderne componisten op het programma.

Bijzondere projecten op bijzondere locaties.

Kleine intieme concerten in bijvoorbeeld de St. Franziskuskirche te Zwillbrock of in Huis te  Breckelenkamp te Lattrop. Maar ook het concert: Rothko Chapel, een muzikaal-visuele belevenis dat afgelopen september in het Rabotheater te Hengelo met groot succes werd uitgevoerd.

Vanaf de oprichting in 1985 zingt dit koor vele verschillende muziekstijlen waarbij het plezier in samen muziek maken altijd voorop staat. Ex Arte laat zich graag horen in Barok en Renaissance koorwerken, maar laat zich ook in moderne muziek niet onbetuigd. Dat leidt tot uiteenlopende concerten van de 16e eeuwse Lamentations van Thomas Tallis en het barokke Membra Jesu Nostri van Dietrich Buxtehude tot speciaal voor Ex Arte geschreven Quasi Rapito van Berry van Berkum uitgevoerd in het Muziekcentrum van Enschede. Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren ongetwijfeld de Maria Vespers van Cl.Monteverdi en het optreden in de Eglise de Madeleine te Parijs in 2009 waar het koor het bekende Requiem van Maurice Duruflé mocht uitvoeren. Ook de  jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent is een terugkerend hoogtepunt.

Vocaal Ensemble Ex Arte is in 1985 officieel opgericht door Twentse Conservatorium-studenten en nog steeds zingen professionele musici en geschoolde zangers in het koor mee, maar de meesten zijn toch hardwerkende amateurs.