temp
temp
temp
temp
temp
temp

GROOTSE PASSIE IN ZIEUWENT

 

Reactie 4-2017

Wat een TOPTEAM is PAASPOP KLASSIEK.
Geweldig bedankt voor alle verschil dat gemaakt wordt in aandacht naar mensen,  gastvrijheid, organisatie talent en muzikaliteit op heel hoog niveau. Ook de verbinding naar de lokale gemeenschap. De schoolkinderen zullen deze ervaring niet vergeten! En dat geldt evenzeer voor publiek en alle uitvoerenden.
Ik zet er m'n mooiste hoed voor af en maak een diepe buiging voor jullie allen. Chapeau.
Alles gebeurt "Aus Liebe..."

 

Reactie 3-2017

Ik schrijf jullie om te bedanken voor de superavond Goede Vrijdag. Wat was de Matthäus mooi. Wat een schitterende solisten en twee prachtige koren. Wat blijft die muzoek toch mooi en de teksten aangrijpend. Je zou bijna denken dat niet de heer Picander die heeft geschreven, maar de Heer zelf. Natuurlijk wil ik ook niet de muzikanten vergeten: prachtig gespeeld. En last but not least moet gezegd worden dat de organisatie perfect was. Het heeft heel wat voeten in aarde om zoiets op touw te zetten. Maar alle lof voor die mensen die met hart en ziel bezig zijn geweest. Op de één of andere manier hou ik toch meer van wat sommigen, overigens geheel ten onrechte, amateurs noemen. De sfeer was heel goed, gemoedelijk, rustig en harmonieus. Kortom voor mij en mijn vrouw een fantastische avond.

 

Reactie 2-2017

Een Matthäus van niveau brengen is een prestatie. Tien jaar lang een Passie brengen van niveau is een topprestatie !  In de hoofdrol de koren met een mooie koorbalans. Vooral opvallend het prachtige geluid van de tenoren. Ook solisten en orkest als vanouds weer prima. Mijn complimenten !!!

 

Reactie 1-2017

Met afstand de mooiste Matthäus die we gezien hebben. Een groot compliment voor de prachtige verlichting.

 

Reactie 25 maart 2016

Ik heb vanavond geweldig genoten van de uitvoering van de Matthäus Passion in Zieuwent. Prachtig hoe het jullie is gelukt om zo'n mooie uitvoering te tonen. Ik heb vele uitvoering van Bach Passion bezocht in ruim 50 jaar , maar deze van vanavond spande echt de kroon van jullie uitvoeringen die ik heb meegemaakt. Werkelijk fantastisch. Helaas maak ik 1 kanttekening, door jullie is een prachtig tekstboekje aan de bezoekers gegeven, helaas kon je tijdens de uitvoering hier van geen gebruik maken omdat er te weinig licht was. IK zelf neem altijd een partituren mee maar die kon ik in mijn tasje laten zitten. Ook een bijzondere waardering het verstrekken van koffie en een drankje in de pauze verdiend alle lof

 

Recensie december 2015

 

Recensie 3-2014

Toch een wonder dat het elke keer weer een beleving is om dit werk te zingen en mee te beleven.
Wat mij ook ontroerde was het geweldige, gemeende applaus, ook daar zat emotie in;
dus toch maar applaudisseren na de MP zodat je samen deze Passie kunt delen.

 

Recensie 2-2014

Langs deze weg even een reactie over de Matthäus Passion:

Graag wil ik de dirigent een groot compliment maken over de wijze waarop hij de kinderen van groep 8 van de basisschool in Zieuwent heeft weten te enthousiasmeren voor het zingen in het algemeen en de Matthäus Passion in het bijzonder.

Heerlijk om hem aan het werk te zien met deze kinderen!

Zelf zing ik bij een koor en vind het dan ook ontzettend leuk om te zien hoe hij met heel veel inzet én geduld zijn passie met deze kinderen heeft gedeeld. Ik heb onze dochters meerdere malen gezegd dat dit toch heel bijzonder is: meezingen met twee professionele koren en een professioneel orkest.  Deze geweldige ervaring zullen ze hun leven lang niet meer vergeten!

Heel veel dank daarvoor.

 

Recensie 1-2014

 

Alexander Oliver, artistiek directeur van de Dutch Opera Academy en veel gevraagd jurylid voor zangcompetities was vrijdagavond aanwezig om onze Christus, Rik, te jureren voor zijn Guildhall school for music and drama examen.
Een prachtige uitvoering en geweldig goede koren!

 

Recensie 2013

Na de pauze was het vanaf het eerste moment daar!!! Bijna uit het niets !!!!

Was de klank slank en transparant. Klonken  koor, solisten en orkest verfijnd.

Kwam er een schitterende homogene klankkleur tot stand en liep de timing gesmeerd.

En zo kwam er een werkelijk prachtige uitvoering tot stand met mooie intense momenten, maar ook met Passie en hartstocht.

Het liederlijke, de ironie en venijnige spot spatten van het podium en in contrast daarbij: het verstilde Aus Liebe,  een waar hoogtepunt.

En dan de macht van de stilte na  “und verschied “……………………………… een muisstille kerk wachtte wat komen zou.