temp
temp
temp
temp
temp
temp

Solisten 2017

Vincent Lesage                  -     Evangelist
Mitchell Sandler              -     Christus
Hilde Coppé                       -     Sopraan
Barnabàs Hegyi                 -     Altus
Denzil Delaere                  -     Tenor
Michiel Meijer                    -     Bas

 

Vincent Lesage - evangelist

De jonge tenor heeft een bijzondere passie voor het barokrepertoire en wijdt zich aan een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk.

Hij ontwikkelt een flexibele techniek die zich aanpast aan diverse stijlperiodes en genres. Zijn specialiteiten zijn de virtuoze retoriek bij Bach, de lichtheid in de Franse haute-contre-partijen en de “gorgia”-passages uit het Italiaanse seicento.

Verder overtuigt hij evengoed in het cantabile van Händel of Mozart en in de diepe expressie van het Duitse Lied. Hij neemt masterclasses bij o.m. Greta De Reyghere, Howard Crook en Udo Reinemann.


 

.

Mitchell Sandler - Christus.

De bas Mitchell Sandler studeerde aan de universiteit van California te Berkeley, waar hij in 1986 afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie barok solozang en opera aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn leraren waren Herman Woltman en Marius van Altena. In 1991 voltooide hij zijn conservatoriumopleiding.
Tussen universiteit en conservatorium in zong Mitchell Sandler vijf jaar lang in Ensemble Chanticleer, waarmee hij veel opnames heeft gemaakt. Sinds 2002 is Mitchell werkzaam bij het Groot Omroepkoor. Ook zingt hij freelance in opera’s, oratoria en concerten bij onder meer het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast treedt hij op in Pocket Opera (www.pocketopera.nl) en Contrasto Armonico.

Mitchell is behalve zanger ook componist en arrangeur. Drie van zijn ‘Madrigals of Mirth and Melancholy’ werden in 2013 door het koor ‘Trajecti Voces’ gezongen. Een nieuwe opdracht voor het Utrechts vrouwenkoor ‘Medusa’ ging februari 2014 in première. In januari 2016 voert Coqu een aantal madrigalen van zijn hand uit.

Zijn recent verschenen solo cd’s zijn ‘Aci, Galatea e Polifemo’ van G.F. Handel, in de rol van Polifemo, ‘La Resurrezione, als Lucifero, met Contrasto Armonico o.l.v. Marco Vitale, en ‘Dolci Sospiri’, liederen, duetten en dansmuziek van Falconieri met het ensemble ‘La Primavera’.
Een nieuwe cd van de solo cantates van Händel voor de basstem is in juni 2015 uitgebracht.

 

 

Hilde Coppé - Sopraan

De Belgische sopraan Hilde Coppé studeerde aan de Koninklijke Muziekconservatoria van Gent en Brussel bij Lydia Lesage en Dina Grossberger, waarbij ze het Hoger Diploma Zang behaalde. Van Ronny Lauwers kreeg ze lyrische kunst. Aan het Tilburgs Conservatorium ontving zij het diploma  voor Uitvoerende Musicus met grootse onderscheiding.

In Londen studeerde ze bij Jessica Cash. Daarnaast volgde ze meester-cursussen bij Jos van Immerseel, Noëlle Barker, Vera Rosza en Sarah Walker.

Ze had jarenlang de zangpedagoge Tua Sieuw Loh als coach. Momenteel volgt ze de S.Wilfartmethode.

Hilde Coppe is een veel gevraagde soliste voor barok, klassiek. Romantiek en hedendaagse muziek. Ze heeft heel wat passies en oratoria op haar repertoire staan.

Zij werkte samen met dirigenten als Grant Llewellyn, Patrick Peire, Koen Kessels, Ludo Claesen en in Zieuwent met Emile Engel.

In kamermuziekverband zingt zij met klarinet en piano in het “Lotustrio” en met trompet en orgel in het “Trio Symfonia”.

Zij geeft stemvorming, zang en vocaal ensemble aan de academies van Roeselare en Wetteren.

Barnabàs Hegyi - Altus

Barnabás Hegyi - countertenor

Barnabás Hegyi (1980) studeerde directie, zang, kerkmuziek, compositie en orgel in Budapest. Hij studeerde van 2007 tot 2011 aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag het hoofdvak Oude Muziek-Zang bij Michael Chance, Rita Dams, Jill Feldmann en Peter Kooij. Zijn master Oude Muziek-Zang rondde hij in 2013 af aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Barnabás won prijzen op verschillende zangconcoursen. Hij treedt
veelvuldig op als solist in binnen en buitenland in zowel operarollen als solo concerten. Barnabás is een veel gevraagde solist voor de grote oratoriumwerken van JS Bach (Matthäus en Johannes Passion, Weihnachtsoratorium, Hohe Messe), Messiah van GF Handel en talloze Bachcantates. Als solist werkt hij veel samen met de Kameropera van Boedapest waar hij onder meer soleerde in verschillende opera's van Monteverdi, Händels Semele en Vivaldi's Il Tigrane en Farnace. Maar ook hedendaags repertoire schuwt hij niet. O.a. op de in 2014 uitgekomen CD Stabat Mater van het Goeyvaerts String Trio met het Stabat Mater van Arvo Pärt en Simeron van Ivan Moody is Barnabás als solist te horen. Deze CD ontving een Edison Award.

Barnabás is als zanger verbonden aan Vox Luminis, De Nederlandse Bach Vereniging, het Nederlands Kamerkoor en Kamerkoor Ars Musica.

 

 

 

Denzil Delaere - Tenor

Tenor Denzil Delaere werd geboren op 26 juli 1988, te Oeselgem (gemeente Antwerpen) en reeds op jonge leeftijd meegevoerd door de klanken van jazzmuziek en door vaders uitgebreide platencollectie, besloot Delaere zelf muziek te gaan maken. In de Stedelijke Muziekacademie van Deinze volgde hij gedurende 6 jaar lessen sopraansax, bij docent Stefaan Cornelis.

Na 2 jaar eveneens bezig te zijn geweest met klassieke zang besloot hij de saxofoon naast zicht te leggen en zijn vocale opleiding te vervolmaken bij docent Philippe Wesemael.

Vanaf 2008 studeert hij aan het Koninklijke conservatorium van Gent onder de hoede van docenten als Marcos Pujol en Gidon Saks. Hij volgde masterclasses bij Robert Alderson, Jennifer Hamilton, Michael Spyres, Misha Didyk, Gabriele Micheli en Ubaldo Fabbri.

Wapenfeiten

Delaere was reeds te zien in Menotti's The Medium als Toby, in Monteverdi's ' L' incoronazione di Poppea als Arnalta, als Ferrando in Mozarts Cosi fan tutte en als de proloog van Brittens The turn of the screw.

La Chapelle Sauvage

Delaere heeft grote affiniteit met concert en oratorio repertoire ontwikkeld vanuit zijn werkzaamheden met het ensemble La Chapelle Sauvage, waar hij de geheimen leerde van Bachs Weihnachtsoratorium, 'Magnificat', 'Kaffeekantate', 'Missa Brevis in A major', en motets etc... Hij trad onder meer op in de Mattheus Passie met het European Inter Voices Choir, en zong de tenor solo in Haydn's Creation met Apotheosis (onder dirigaat van Korneel Bernolet) in het Concertgebouw Brugge.

Ook in het lied repertoire is hij thuis, zo bracht hij diverse recitals met werk  van o.a.  Schubert, Brahms, Beethoven, Fauré, Poulenc Rachmaninov. Daarnaast heeft hij een sterke affiniteit met contemporain repertoire. Naast zijn aandeel in de wereldpremière van Acubens, vertolkte hij belangrijke werken van Olivier Messiaen, Alban Berg, Wolfgang Rihm, Wim Hendrickx en John Cage. Daarnaast nam hij deel aan de hedendaagse opera L'Algerino in Italia, een parodie op Rossini’s L’Italiana in Algeri van Joris Blanckaert.